2014. október 28., kedd

Segítség, a videót nem játssza le!

Segítség, a videót nem játssza le!
Szerkesztő válaszol

„Egy szép napon a DVD lejátszóba beraktam a Monty Python-t és egyszerűen nem játssza le. Mit tegyek?” - hangzott magamban a kérdés. Tárjuk fel a lehetőségeket.

  1. A formátum nem támogatott
Ez lehet az egyik ok de a dokumentációban a .avi (mert ez volt a kiterjesztése a Monty Python videóknak) fájlokat támogatja. Elírták? Nem. Beraktam egy pont ugyanilyen DVD-t amiben volt .avi és azt hiba nélkül lejátszotta. Akkor mi? Meeeegvaaaaaan! Hát a kodek!

  1. A kodek nem támogatott
Lezártam a nyomozást. Eredmény: A hang- és videokodekkek nem voltak támogatottak. Sok lejátszó nem támogatja a régi kodekekket és a vadiújjakat sem (lásd: H.265)

  1. A lemez nem támogatott.
A bonyolult fájlrendszerek (pl.: ext3,Swap) olvasása lassabb mint a gyakkoriaknak vagy elsem olvassa. Ekkor érdemes elolvasni a lejátszó dokumentációját és, menézni hogy mely lemezfajtákat támogat.

  1. Nincs DRM, van sírás

Sok lejátszó vesszőparipája, hogy a DRM-mel nem ellátott (vagy feltört) lemezeket nehezen vagy egyáltalán nem játssza le. 2005-ben a Sony-BMG lemezeken volt DRM ellátotság de nagyon trükkösen. A zenék lejátszásához PC-n kellet használni egy lejátszó szoftvert, de ugyanakkor rootkitet telepített a gépekre.  Az eltávolítóhoz egy évet kellet rá várni.  

Címkék: ,

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése

Feliratkozás Megjegyzések küldése [Atom]

<< Főoldal